Publicerad 2024-02-21

Nytt jobb

Fastighetsskötare

Till vår fastighetsavdelning söker vi nu en driven fastighetsskötare. Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter från det enkla till det som är lite mer avancerat arbete inom fastighetsunderhåll/skötsel.

På avdelningen finns det 10 medarbetare som ansvarar för drift och skötsel, förvaltning, underhåll och utveckling av bolagets fastigheter med tillhörande byggnader. Fastighetsbeståndet omfattar ca 192 000 kvm, varav 168 000 kvm i Stockholm. SRF är även fastighetsägare i Stockholm, Göteborg och Umeå där PS-bolagen bedriver verksamhet.

Som fastighetsskötare säkerställer du att fastighetens tekniska system fungerar på ett optimalt sätt. Tillsammans med dina närmaste kollegor ansvarar ni för tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll av fastigheternas tekniska system. Du får i rollen möjlighet att arbeta med ett unikt bestånd bestående av Sveriges Televisions, Sveriges Radios och Utbildningsradions lokaler som innefattar både kontor och studios. Rollen omfattas till största delen av felanmälan, rondering och planerat utförande.

Du kommer att samarbeta med flera spännande arbetsgrupper parallellt internt och externt. Internt arbetar du tillsammans med en sammansvetsad grupp som har ett tätt samarbete, men du får också möjligheten att arbeta nära Sveriges Radios och Sveriges Televisions fastighetsavdelningar.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Rondering av fastigheterna och förebyggande underhåll.
 • Felavhjälpande underhåll
 • Drift- och skötsel
 • Delaktig i och utförare av mindre tekniska underhållsåtgärder.
 • Arbetsledning och styrning av externa entreprenörer i mindre projekt.
 • Som option finns möjlighet att ingå i fastighetens beredskapsgrupp, dvs jour utanför ordinarie arbetstid.
 • Hantering av driftlarm.

Bakgrund och kvalifikationer

Då du kommer att arbeta med tekniskt komplexa arbetsuppgifter letar vi efter en erfaren person med följande kvalifikationer:

 • Utbildad fastighetsskötare eller KY-nivå inom fastighetsteknik, driftteknik eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som fastighetsskötare eller närliggande roll som kan tänkas ge rätt kvalifikationer.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med elsystem.
 • Goda kunskaper inom Officepaketet.

Meriterande är erfarenhet från tekniskt komplicerade fastigheter med stora krav på driftsäkerhet.

Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad, noggrann, pålitlig, kvalitetsmedveten och självgående. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera bra lösningar. Du är van att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter, prioritera och lösa problem i högt tempo och har ett stort personligt driv.

Vi tror även att du uppskattar att bygga och underhålla relationer både internt och externt, samt är en kommunikativ och prestigelös person. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningen
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Tjänsten är tillsvidare med anställning så snart som möjligt. Vi tillämpar provanställning.

Om du tycker att tjänsten som fastighetsskötare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka in din ansökan snarast. Sista ansökningsdatum är 8 mars 2024. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare.

För frågor kring tjänsten kontakta Göran Hoffsten, Gruppchef Fastighet, goran.hoffsten@srf.se

Fackliga frågor besvaras av Börje Sjöman SACO, 08–7845171, Bengt Nordström SJF, 08–7842076 samt Mira Wall Unionen, 08–7841943

Välkommen med din ansökan som innehåller CV och personligt brev, senast 10:e mars till    caroline.andersson@srf.se . Skriv ”Ansökan fastighetsskötare” i ämnesraden.