Lediga jobb

Drifttekniker

Vill du arbeta med unika tekniska fastigheter? Då kanske rollen som drifttekniker på Sveriges Radio Förvaltning är rätt för dig!

Till vår fastighetsavdelning söker vi en engagerad och kunnig Drifttekniker!

Avdelningen ansvarar för förvaltning, underhåll och utveckling av bolagets fastigheter med tillhörande byggnader. Fastighetsbeståndet omfattar ca 192 000 kvm, varav 168 000 kvm i Stockholm. SRF är även fastighetsägare i Stockholm, Göteborg och Umeå där PS-bolagen bedriver verksamhet.

I rollen som drifttekniker på SRF får du möjlighet att arbeta med ett unikt bestånd bestående av Sveriges Televisions, Sveriges Radios och Utbildningsradions lokaler som innefattar både kontor och studios. Rollen omfattas till största delen av felanmälan, rondering och planerat utförande.

Du kommer att samarbeta med flera spännande arbetsgrupper parallellt internt och externt: internt arbetar du tillsammans med en sammansvetsad grupp som har ett tätt samarbete, men du får också möjligheten att arbeta nära Sveriges Radios och Sveriges Televisions fastighetsavdelningar.
SRF:s avdelning består av 8 medarbetare drifttekniker, tekniska förvaltare och en controller och du rapporterar till fastighetschefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du genomför daglig tillsyn, skötsel och felavhjälpande underhåll av fastigheternas tekniska system. I huvudsak elsystem och brandlarm
  • Brandlarm, provning, drift- och skötsel, gärna anläggningsskötare
  • Systematiskt brandskyddsarbete, ronderingar felavhjälpande underhåll mm
  • Utför förebyggande underhåll och ronderingar enl schema
  • Delaktig i och utförare av mindre tekniska underhållsåtgärder av framförallt elsystem och brandlarm

Bakgrund och kvalifikationer

Då du kommer att arbeta med tekniskt komplexa arbetsuppgifter letar vi efter en erfaren person med följande kvalifikationer:

  • Examensutbildning på högskole-, KY-nivå inom fastighetsteknik, driftteknik eller som vi bedömer likvärdig
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet som drifttekniker
  • Erfarenhet av arbete med elsystem och brandlarm
  • Erfarenhet av SBA – Systematiskt brandskyddsarbete
  • Goda kunskaper inom Officepaketet

Meriterande är

Gärna erfarenhet från teknisk komplicerade fastigheter med stora krav på driftsäkerhet

Personliga egenskaper

Du har en social personlighet och har lätt för att samarbeta med övriga roller inom företaget. Vi ser också att du som person är lika serviceinriktad som noggrann. Du är självgående och ser det som en spännande utmaning att lösa de dagliga utmaningar som följer med rollen. Att problem är till för att lösas är din devis!

Du känner dig även trygg i din professionella roll och arbetar strukturerat och är bra på att slutföra dina arbetsuppgifter. Med det sagt är du inte främmande för att hjälpas åt inom arbetsgruppen om behov uppstår – ensam är inte alltid stark. Vi tror även att du uppskattar att bygga och underhålla relationer både internt och externt, samt är en kommunikativ och prestigelös person.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Din nya arbetsplats kommer att bli på SRF:s kontor vid natursköna Gärdet med endast tio minuters promenad till tunnelbanan.

Om du tycker att tjänsten som drifttekniker passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka in din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 18 februari 2022.

För frågor kring tjänsten kontakta Martin Lindström, Fastighetschef, martin.lindström@srf.se

Fackliga frågor besvaras av Stina Carlsson SACO, 08-7841537,

Bengt Nordström SJF, 08-7842076 samt Anders Blom Unionen, 08-7841631Välkommen med din ansökan som innehåller CV och personligt brev, senast 18 februari 2022 till helene.carlberg@srf.sePublic service

Uttrycket "public service" kommer ursprungligen från Storbritannien och kan översättas med "radio och television i allmänhetens tjänst". Public service innebär ett reklamfritt och oberoende programutbud i radio och television.

I Sveriges riksdag råder enighet om att fria och oberoende kanaler säkerställer den fria åsiktsbildningen i ett demokratiskt samhälle.

Läs mer om public service

Innehållet kommer från SRF

Mycket av innehållet i public services utbud, t.ex. musik, noter och textmaterial, hämtas ur SRF:s arkiv och bibliotek.

Läs mer om SRF