Lediga jobb

Vi söker nu en bibliotekarie för ett vikariat till avdelningen Research.

Avdelningen förvaltar programbolagens specialbibliotek samt ett historiskt pressarkiv och ansvarar för research, informationssökning och leveranser både från de egna samlingarna och från externa databaser och källor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– Information och litteratur som stöd till programproduktionen, svara på frågor i desk, telefon och via mail.
– Registrering/katalogisering av böcker och tidskrifter. Även sökningar i Radioarkivet kan förekomma.

Bakgrund och kvalifikationer
– Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.
– Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som bibliotekarie.
– Vi arbetar i Micromarc men kravet är att du är kunnig i något bibliotekssystem.
– Vi arbetar med ett flertal olika databaser och förutsätter att du har mycket god sökvana.
– Du bör ha kunskap om och intresse för det nya medielandskapet.
– Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.
– Du bör ha en bred allmänbildning, analytisk förmåga samt ett levande intresse för nyheter, kultur- och samhällsfrågor.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi arbetar nära programproduktionen som kan innebära korta deadlines vilket ställer krav på din prioriteringsförmåga. För att trivas i rollen känner du dig bekväm med ett högt tempo och att hantera många olika uppgifter samtidigt. Du är van att arbeta såväl självständigt som i grupp och har lätt för att samarbeta.

Anställning
Tjänsten är ett vikariat fram till 2021-04-15 med start så fort som möjligt.  Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vill du veta mer
För frågor kring tjänsten kontakta Mats Granbom, avdelningschef, 08-7842065, mats.granbom@srf.se. Fackliga frågor besvaras av Stina Carlsson SACO, 08-7841537, Bengt Nordström SJF, 08-7842076 samt Erland von Heijne Unionen, 08-7845220.

Välkommen med din ansökan som innehåller CV och personligt brev, senast 30:e september till mats.granbom@srf.sePublic service

Uttrycket "public service" kommer ursprungligen från Storbritannien och kan översättas med "radio och television i allmänhetens tjänst". Public service innebär ett reklamfritt och oberoende programutbud i radio och television.

I Sveriges riksdag råder enighet om att fria och oberoende kanaler säkerställer den fria åsiktsbildningen i ett demokratiskt samhälle.

Läs mer om public service

Innehållet kommer från SRF

Mycket av innehållet i public services utbud, t.ex. musik, noter och textmaterial, hämtas ur SRF:s arkiv och bibliotek.

Läs mer om SRF