Publicerad 2022-04-19

Gruppchef Publikkontakter inom Public Service

I rollen som gruppchef ansvarar du för våra kommunikatörer som har olika former av publikkontakter via telefon, mail, webb och sociala medier, samt uppdraget att bemanna en gemensam växel.

Om tjänsten

Tjänsten som gruppchef är omväxlande med såväl ett operativt som strategiskt ansvar för en verksamhet med drygt 20 medarbetare och ca 10 behovsanställda. Vår vardag består i att möta tittarnas och lyssnarnas frågor, önskemål och synpunkter kring public service, dygnet runt, året runt. Du ansvarar för planering och bemanning av kommunikatörernas arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med din närmaste chef och dina medarbetare. Du medverkar tillsammans med avdelningschefen i budgetarbetet för avdelningen och du leder regelbundna gruppmöten. Lönerevision, utvecklingssamtal och uppföljning ingår i rollen. Som stöd har du HR och avdelningschef.

Om dig

SRF är ett serviceföretag, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Din tidigare bakgrund inom service och/eller kundtjänst i en ledande befattning är något som är viktigt för oss. Vi vet att din tidigare erfarenhet av att leda och strukturera en dygnet-runt-verksamhet kommer till nytta hos oss.

Välkommen till en verksamhet som har en kombination av arbetsuppgifter inom ledarskap, kommunikation, samhällsfrågor och teknik, där din bakgrund inom dessa områden kommer att vara värdefulla för oss i rollen som gruppchef.

Förståelse för och erfarenhet av Public Service eller annan media är önskvärt och det är självklart för oss att du delar vår värdegrund.

Om dig som person

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara förändringsbenägen och positiv till att utnyttja befintliga erfarenheter och kompetens hos nuvarande nyckelpersoner och gruppen som helhet. Du är lyhörd med en ödmjuk inställning till dina medmänniskor och den verksamhet som du ansvarar för. Du är trygg och stabil i din ledarroll, kommunikativ och lyssnande och tydlig i dina beslut, med en förmåga till strategiskt tänkande.

Din ansökan

Vi vill gärna att du kontaktar vår samarbetspartner Mercuri Urval och ansvarig konsult Robert Samuelsson på 072-300 53 72 för att få veta mer om tjänsten och vid eventuella frågor. Du ansöker tjänsten via mercuriurval.com.

Varmt välkommen med din ansökan!