Publicerad 2022-05-25

Drifttekniker

Vill du arbeta med unika tekniska fastigheter? Då kanske rollen som drifttekniker med inriktning fastighetsskötsel på Sveriges Radio Förvaltning är rätt för dig!

Till vår fastighetsavdelning söker vi nu drifttekniker alternativt en erfaren fastighetsskötare. Du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter från det enkla till det som är lite mer avancerat arbete inom fastighetsunderhåll/skötsel.

Avdelningen ansvarar för drift och skötsel, förvaltning, underhåll och utveckling av bolagets fastigheter med tillhörande byggnader. Fastighetsbeståndet omfattar ca 192 000 kvm, varav 168 000 kvm i Stockholm. SRF är även fastighetsägare i Stockholm, Göteborg och Umeå där PS-bolagen bedriver verksamhet.

Som drifttekniker säkerställer du att fastighetens tekniska system fungerar på ett optimalt sätt. Tillsammans med dina närmaste kollegor ansvarar ni för tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll av fastigheternas tekniska system. I huvudsak elsystem och brandlarm. Du får i rollen möjlighet att arbeta med ett unikt bestånd bestående av Sveriges Televisions, Sveriges Radios och Utbildningsradions lokaler som innefattar både kontor och studios. Rollen omfattas till största delen av felanmälan, rondering och planerat utförande.

Du kommer att samarbeta med flera spännande arbetsgrupper parallellt internt och externt. Internt arbetar du tillsammans med en sammansvetsad grupp som har ett tätt samarbete, men du får också möjligheten att arbeta nära Sveriges Radios och Sveriges Televisions fastighetsavdelningar.

I dina arbetsuppgifter som drifttekniker ingår bland annat:

 • Rondering av fastigheterna.
 • Systematiskt brandskyddsarbete och felavhjälpande underhåll mm
 • Brandlarm, provning, drift- och skötsel
 • Delaktig i och utförare av mindre tekniska underhållsåtgärder av framförallt elsystem och brandlarm
 • Utför förebyggande underhåll och ronderingar enl schema

Bakgrund och kvalifikationer

Då du kommer att arbeta med tekniskt komplexa arbetsuppgifter letar vi efter en erfaren person med följande kvalifikationer:

 • Examensutbildning på högskole-, KY-nivå inom fastighetsteknik, driftteknik eller som vi bedömer likvärdig
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet som drifttekniker/fastighetsskötare
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med elsystem och brandlarm
 • Minst 2 års erfarenhet av SBA – Systematiskt brandskyddsarbete
 • Erfarenhet som anläggningsskötare sprinkler och/-eller brandlarm
 • Goda kunskaper inom Officepaketet

Meriterande är erfarenhet från tekniskt komplicerade fastigheter med stora krav på driftsäkerhet.

Personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad, pålitlig, kvalitetsmedveten, engagerad och självgående. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med kollegor, kunder och leverantörer. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälp andra och du anstränger dig i att leverera bra lösningar. Du är van att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter, prioritera och lösa problem i högt tempo.

Vi tror även att du uppskattar att bygga och underhålla relationer både internt och externt, samt är en kommunikativ och prestigelös person.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse. Din nya arbetsplats kommer att bli på SRF:s kontor vid natursköna Gärdet med endast tio minuters promenad till tunnelbanan.

Om du tycker att tjänsten som drifttekniker passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka in din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 3 juni 2022.

För frågor kring tjänsten kontakta Martin Lindström, Fastighetschef, martin.lindström@srf.se

Fackliga frågor besvaras av Stina Carlsson SACO, 08-7841537,

Bengt Nordström SJF, 08-7842076 samt Anders Blom Unionen, 08-7841631

Välkommen med din ansökan som innehåller CV och personligt brev, senast 3 juni 2022 till helene.carlberg@srf.se