Jobba hos oss

Kommunikatör på treskift

Vi söker nu ytterligare en kommunikatör för tillsvidareanställning på avdelningen Tele.

Avdelningen har i uppdrag att förvalta den gemensamma telefonifunktionen för programbolagen och att hantera olika former av publikkontakter via telefon, mail, sociala medier samt att bemanna växeln. På Tele arbetar cirka 20 kommunikatörer och ytterligare ett 15-tal timvikarier.

Som kommunikatör hos oss hanterar du den traditionella telefonistfunktionen och en intern servicedesk som stödjer programbolagens redaktioner.Arbetsuppgifterna förändras i snabbt tempo och kontakterna med publiken sker i allt större utsträckning i sociala medier, mail, webbforum och andra kanaler. Det ställer krav på dig som kommunikatör att kunna hantera och vara bekväm med detta.

Som kommunikatör bemannar du även SVT:s Tittarservice och Sveriges Radios Lyssnarservice. Här hanterar du självständigt synpunkter, frågor och önskemål som berör programbolagens utbud och verksamheter. I tjänsten ingår även att vara behjälplig på plats på programbolagens redaktioner.

Växeln är öppen dygnet runt året runt och som kommunikatör arbetar du på skift enligt fastlagt schema. Det innebär regelbundet ensamarbete under nätter och helger vilket ställer krav på att kunna arbeta självständigt under eget ansvar. Arbetet på dagtid kräver god förmåga att arbeta i grupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– Hantera samtal till den koncerngemensamma växeln.
– Besvara och hantera samtal till Tittar- och Lyssnarservice samt sammanställa rapporter över inkomna synpunkter, frågor och andra ärenden.
– Hantera olika frågor och ärenden per telefon från programbolagens redaktioner.
– Hantera synpunkter, frågor och andra ärenden som kommer till programbolagen via sociala medier, mail och webbforum.

Bakgrund och kvalifikationer
-Vi söker dig som har ett genuint intresse av att ge service till publiken och medarbetare via telefon, mail och sociala medier.
– Vi förutsätter att du har erfarenhet av servicearbete samt vana att arbeta med telefon, mail och sociala medier som arbetsredskap, gärna från arbete i växel eller på kundtjänst.
– Arbetet kan periodvis vara pressande och du måste kunna hantera krävande samtal samt prioritera bland arbetsuppgifter och klara av att hålla fokus trots många parallella frågor.
– Arbetets karaktär ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga.
– Du är ansvarstagande, har förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar och i grupp.
– Du har en god kommunikationsförmåga, både verbalt och skriftligt, samt förmåga att anpassa budskap efter mottagare och situation.
– Du bör vara allmänbildad och ha intresse för nyheter, kultur- och samhällsfrågor samt Public Service och/eller journalistik.
– De allra flesta samtalen är på svenska men du måste också behärska engelska.
– Det är meriterande om du har någon form av eftergymnasial utbildning inom relevant område.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med schemalagt treskift (32,5 timmar/vecka) och start så fort som möjligt.

Vill du veta mer
För frågor kring tjänsten kontakta Mikaela Nissander, gruppchef, 08-7847958, mikaela.nissander@srf.se alternativt gruppledare Magnus Bjerned 08-7847974, magnus.bjerned@srf.se  eller Pernilla Paulsson 08-7847526, pernilla.paulsson@srf.se

Fackliga frågor besvaras av Magnus Karlsson SACO, 08-7843530, Bengt Nordström SJF, 08-7842076 samt Jenny Gruvberg Unionen, 08-7841651.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast 28:e april till caroline.andersson@srf.se

 Public service

Uttrycket "public service" kommer ursprungligen från Storbritannien och kan översättas med "radio och television i allmänhetens tjänst". Public service innebär ett reklamfritt och oberoende programutbud i radio och television.

I Sveriges riksdag råder enighet om att fria och oberoende kanaler säkerställer den fria åsiktsbildningen i ett demokratiskt samhälle.

Läs mer om public service

Innehållet kommer från SRF

Mycket av innehållet i public services utbud, t.ex. musik, noter och textmaterial, hämtas ur SRF:s arkiv och bibliotek.

Läs mer om SRF